9 Temmuz 2012 Pazartesi

A Grubu

    Merhaba,

    Öncelikle hepimize geçmiş olsun.Zor ve yorucu bir yolun sonuna geldik.Umarım herkesin sınavı iyi geçmiştir.Ben de sınavla ilgili görüşlerimi yazmak istiyorum.Tabi kesin şeyler yazamayacağım orası ayrı. Kafam allak bullak gibi sınavda ne yaptığımı pek hatırlamıyorum.Genel bir değerlendirme ile sınava iyi diyebilirim.Medeni hukuk haricindeki hukuk dersleri zor değildi.Tabi bu soruların tümünü yaptım anlamına gelmiyor.Ama en az 25 net bekliyorum.Bakalım ne olacak:) İktisada gelirsek buna çoğu kişi kolay diyor.Ama ben çok kolay olduğunu düşünmüyorum.Yorum sorusu bekliyordum ama soruların çoğu bilgi sorusuydu. Yani bilirsen kolaydı.Tezgah üstü piyasalar ve cari açık gibi. Yorum sorularına pek yer vermediği için iktisat soruları hoşuma gitmedi,yaptım ama soruları sevmedim açıkçası.Maliyede ise soru tipleri çok değişikti.Geçen senenin maliyesine zor diyorlar ama o bunun yanında hafif kalır bence..Şimdiye kadar görmediğim o kadar çok soru tipi vardı ki kendimi hiç maliye çalışmamış gibi hissettim.Çalıştıklarım çöpe gitmiş sanki.Bu kısım o yüzden biraz kötü oldu maalesef.. Muhasebede ise 32 tane soru yaptım.Diğer 8 soruyu yapmaya çalıştım ama olmadı.Ticari aritmetiğin hepsini yaparım diye düşünüyordum ama 1 soru kaçırdım.Sanırım verilen bir bilgiyi gözden kaçırdım.

     Her neyse iyi kötü bu sınavı da atlattık.Hepimize tekrar geçmiş olsun.Bu yorgunluktan sonra bir süre tatili hak ettik.Sonuçlar gelene kadar kitaplardan uzak durmanız dileğiyle hoşçakalın. :)
   

7 Temmuz 2012 Cumartesi

GK-GY

   Tekrar merhaba,

   Yazıya iyi bir moralle başlamak isterdim ama bu pek mümkün olmadı.Şimdiye kadar kendimi hiçbir bu kadar kötü hissetmemiştim.Türkçe iyi gibiydi yani şimdilik öyle zannediyorum.Çelişkide kaldığım sorular vardı ve gereğinden fazla zaman harcadım.Paragraflar mı çok uzundu yoksa anlaşılması mı zordu bilmiyorum. Normalde 30 dakikada bitirdiğim bölümü 40 dakikada geçtim.Önce farketmedim zamanı çok kullandığımı bu yüzden matematikte biraz oyalandım sanırım.Ya da oyalandığım tek ders Türkçeydi.Matematiği hızlı çözdüğümü hatırlıyorum.(Sorular öyle bir geldi geçti ki o arada zamanın nasıl geçti anlayamadığım için "hatırlıyorum" diyorum:)) Matematikte iyi olduğum için fazla sorun yaşamadım.3 tane boş sorum var,yanlış olur mu bilmiyorum.Ama bu sorular da düşünme gerektirtiği için zaman alıcıydı.Matematik bitti ve kalan sürem sadece 35 dakikaydı.Bu zaman diliminde ne yapabilecektim?Önümdeki 60 soruyu mu çözecektim, optik forma cevapları mı işaretleyecektim,boş sorularıma dönüp onları mı yanıtlayacaktım yoksa son kontrolü mü yapacaktım?İşte burda panik biraz biraz başladı.Tarihi çözmeye başladım ve bildiklerimi hızla işaretledim.Bu sefer de boşlar çoğalmaya başladı.Bu da paniğin artmasına sebep oldu.Tarihi bitirdim, coğrafyaya geçtim ve 2-3 sorudan sonra panik zirve yaptı.Hiç ummuyordum bu derece stres yapacağımı. Böylece sınırlı bir zamana sıkıştırılmak nasıl bir şeymiş tam olarak yaşamış oldum.Bu panikten sonra optik formu doldurmayı tercih ettim.Doldurunca içim biraz rahatladı ama hala panik halindeydim ve coğrafya sorularını pek anlamadan çözdüm. ( Aferin bana dimi=) ) Ama sonuç yine de fena sayılmaz.Vatandaşlık soruları ise kolaydı.

    Cevaplara forumlardan kabaca baktım.Sonuç, yaşadığım stresle karşılaştırınca iyi sayılır. Şimdilik tek tesellim sınavın herkes açısından zor olması.Yorumlar içimi biraz ferahlattı.Bu seneki soru tipleri bana çok değişik geldi.Ama artık yapacak bir şey yok.Ben elimden geleni yaptım.Şimdiden sonra yapacağım tek şey sonucu beklemek olacak.Tabi yarınki sınavı da atlattıktan sonra:)

    Herkese önce başarı sonra da heyecansız bir sınav dilerim. =)

5 Temmuz 2012 Perşembe

Son 2 Gün:)

     Merhaba KPSS yoldaşlarım:)

     Son yazımdan itibaren 3 ay geçmiş.Zaman o kadar hızlı geçiyor ki blogla ilgilenmeye pek fırsatım olmadı ama sınava 2 gün kala ne durumda olduğumu artık yazmam gerektiğini düşündüm.

    Öncelikle sınava 2 hafta kala durumum neydi bundan başlamak istiyorum:Önümde bir sürü tekrar edilecek konu vardı.Her dersi son 2 haftada en az 1 kez tekrar etmem şarttı.Bunu tam olarak uyguladım diyemesem de elimden geleni yaptım.Hukukta her gün bir hukuk dersi olmak üzere sürekli tekrar halindeydim.Ama herhangi bir sıra izlemedim,kendimi hangi derste eksik hissettiysem o derse yoğunlaştım. Muhasebeye gelirsek, sayısal bir ders olmasına rağmen biraz uzak kalmanız sizi bu dersten soğutur ve yabancılaşırsınız.O yüzden bunun tekrarının da soru çözülerek yapılmasından yanayım. Maliye de nankör derslerden biri olduğu için bunun da sürekli tekrarı şarttır.İktisatta ise konuları ayrıntılı şekilde tekrar edemeyeceğim için notlarımdan çalışmayı tercih ettim.Tabi kitap çalışmasına göre çok çok eksik kaldı orası ayrı.Ama iktisattan 3-4 ay öncesi gibi iyi değilim.Demek ki iktisat da nankör bir dersmiş.:) Denemelerden bahsetmek gerekirse, Murat ve İhtiyaç Yayıncılık'tan  alan denemesi; İhtiyaç ve Pegem Yayıncılık'tan GY-GK denemesi çözdüm.Denemeler arası o kadar çok fark oluyor ki ya sorulardan şüphe ediyorsunuz ya da kendinizden. Şöyle söyleyeyim; örneğin hukukta bir denemede 29 net çıkarken diğer denemede 17 net çıkabiliyor. Yine de deneme çözmek yararlı ve bu 2 yayını tavsiye ederim.İhtiyaç şu an için yayında değil ama ileriki zamanlarda piyasaya sürülür büyük ihtimal.Son 2 hafta çalışmaları bu şekildeydi.Bu süreyi ne derece iyi değerlendirebildim bilmiyorum ama genel olarak iyiydi.Hiç değilse artık çalışmaktan sıkılmış biri olarak iyi çalıştığımı düşünüyorum.

    Son 2 güne girdiğimize göre artık bugünden bahsedebilirim.Bugün muhasebe tekrarı yani unutulması ihtimal olan notlara çalıştım ve formül tekrarı yaptım.Ticaret ve icra-iflas hukukunun son tekrarını son günlere bıraktım.Ya bugün ya da yarın bunların tekrarını yapıp bitireceğim artık.Bu derslerin özellikle bazı kısımlarında unutma kolay gerçekleşiyor.Bu yüzden sonlara bırakılması gerektiğini düşünüyorum.
Yarın ise bahsettiğim hukuklardan birini ve gy-gk derslerinin son tekrarlarını yapmayı planlıyorum.Örneğin Türkçe'de yazım kuralları,matematikte taktiksiz yapılmayan soruların formülleri gibi.Çalışmayı fazla uzatmayı düşünmüyorum.Ertesi güne dingin bir kafayla başlamak bize yarar sağlayacaktır.:)

    Şunu da söylemeden geçemeyeceğim.Tekrarları çok sık yaptım ama her tekrarda sanki bazı şeyleri yeni okuyormuşum gibi hissettim.Sanki hiçbir şey bilmiyormuşum gibi.Zaman zaman, okuyorum ama boşuna okuyorum gibi hissediyordum.Kafa sanki bilgi kapasitesini doldurmuş da kapılarını kapatmış daha da almam diye bağırıyor.:)Ama forumlardan okuduğum kadarıyla herkes bu durumda.O yüzden bu çok normal bir durum.Sanırım bu konuların çok fazla olmasından kaynaklanıyor.Deneme çözerken ben de anladım ki konular soru çözerken akla geliyor.Ayrıca bizden mükemmel olmamızı isteyen yok.Yani endişelenecek ve moral bozacak bir durum yok.Kimse muhteşem olamaz değil mi? :)

   Evet arkadaşlarım şu ana kadar çok sabrettik,çok çalıştık.Bu güzel havalarda gezmek,eğlenmek varken biz evde olup ders çalışmayı tercih ettik.Çünkü geleceğimiz için bunları yapmak zorunda olduğumuzu biliyorduk. Şimdi emeklerimizin karşılığını alma vakti.Tabi bu sadece amacımıza ulaşmamız için attığımız ilk adım. Önümüzde koca bir merdiven olabilir.O yüzden daha çok sabretmemiz gerektiğini unutmayın ve asla yolunuzun aydınlanmasını sağlayan umudunuzdan vazgeçmeyin.


   Herkese başarılar diliyorum.Allah hepimizin emeklerinin karşılığını tam olarak verir inşallah.Tekrar görüşmek dileğiyle...