25 Şubat 2012 Cumartesi

Yaşanmadan Anlaşılmayan Sürecin Zorluğu

   Selamlar... Sürekli çalışmalardan bahsetmek olmaz diye duygularımla ilgili bir yazı yazmak istedim.Aslında cümleleri nasıl kurarım,duygularımı nasıl cümlelere dökerim bilmiyorum.Üzerimde öyle bir yük hissediyorum ki ne kadar pozitif olmaya çalışsam da bunu bir türlü atamıyorum.Sınav yaklaştıkça yük artıyor.İçimdeki baskı artıyor. Bunun üstesinden nasıl gelirim bilmiyorum.Çalışmalarımdan eskisi kadar zevk almıyorum.Konular arttıkça artıyor. Bir yandan hukuk bir yandan ingilizce telaşı...Konular her ne kadar bitirilmiş olsa da onları unutmama çabası beni çıldırma seviyesine getirdi.Bu dönemde sakin durabilen,iyi çalışıyorum diyebilen arkadaşlardan yardım istiyorum.Bana biraz çalışmalarınızdan bahsederseniz gerçekten çok sevinirim.Sınav yaklaşırken çalışmalardan çok moralin önem kazandığını gördüm.Önceden çalışmış olsam da, konuların çoğunu halletmiş olsam da bunlar bana teselli olmuyor.Bu çalıştıklarımı unutmamaya çalışıyorum,programımı buna göre yapmaya çalışıyorum ama programa da zamanım bir türlü yetmiyor.Düzenli çalışamayınca da moralim alt üst oluyor.Düzeleceğine tabii ki de inanıyorum ama bunu nasıl ve ne zaman yaparım bilmiyorum. Artık o kadar bunaldım ki sınav gelse,girsem de bitse diyorum.Zor bir süreç,daha kolay olduğunu düşünmüştüm. Sadece düzenli şekilde çalışmak ve kendine inanmak demiştim ama durum tam olarak böyle değilmiş.Yaşamadan anlaşılamıyormuş bu zorluk.Sabretmenin sonunda güzel şeylerin olacağını biliyorum ama bu aralar kendimi bir türlü toparlayamıyorum.

    Her neyse bir çırpıda yazdığım bu yazı belki biraz da olsa sizin duygularınıza da tercüman olmuştur. Çoğumuzun bu durumda olduğunu düşünüyorum.Ben yine de kendime inanmaktan vazgeçmiyorum, yapacağıma inanıyorum.Kendimi bir an önce toparlayıp eski düzenime döneceğime inanıyorum.İleriyi düşünmeden sadece bugünü iyi değerlendirerek başarıya ulaşmamız kuvvetle muhtemel.Yani anı iyi değerlendirelim,mutlu olalım,başarılı olalım:)
   Kendinize,moralinize iyi bakın.İyi ve düzenli çalışmalar dilerim.Emeklerimizin karşılığını son damlasına kadar almamız dileğiyle...

22 Şubat 2012 Çarşamba

Çalışma

   Herkese merhaba, son yazımdan sonra sınava 1 ay daha yaklaşmışız.Önümüzde 4,5 ay var.Çalışmak için çok büyük bir zaman dilimi bu ve bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.Şu ana kadar çok çalıştık bundan sonrasını da sıkı şekilde çalışarak atlatırsak başarı şansımız artar.Bu arada biraz çalışmalarımdan bahsedeyim. Şu an hukuk tekrarlarımı yapıyorum.3 hafta önce başladım ama süreç biraz kesikli oldu.Bundan sonra daha özenli davranıp çalışmalarımı aksatmamaya çalışacağım.Hukuk tekrarları biraz sıkıcı geliyor.Bir de unutmak gerçekten çok kolay.Bu da canımı çok sıkıyor.O yüzden ticaret hukukunu bitirdikten sonra 2-3 günü geride bitirdiğim hukukların tekrarına ayıracağım.Böylece birazcık olsun taze kalmış olur benim de moralim daha sağlam olur.
   Çalışmalarımı kısaca yazmak gerekirse:
  
İngilizce (KPDS günde 1,5-2 saat)
Hukuk (2.tekrar+Themis soruları)   >>>> yaklaşık 6 saat
Tarih-Coğrafya-Vatandaşlık >>>> Soru çözümü
Maliye (Eksik olan Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi) 2 günde bir 1,5 saat
İktisat (Zeynel Dinler-Çözümlü çıkmış sorular)  >>>> 2 günde bir 1,5 saat


Çalışmalar yoğun olunca bloga yazmak da güç oluyor biraz.O yüzden yazılar aylık oluyor.Sınavdan sonra telafisini yapacağım inşallah.Herkese iyi çalışmalar diliyorum.Emeklerimizin karşılığını sonuna kadar almamız dileğiyle...