19 Ocak 2012 Perşembe

    Merhabalar,
    Kpss'de çalıştığım son ders olan muhasebeyi de bitirdikten sonra matematik haricinde sıfırdan başlamam gereken herhangi bir ders kalmadı.Konularımın bitmesiyle programımın başına dönüp tekrarlarıma başladım. Başlangıcı da ilk olarak iktisadı bitirdiğim için iktisattan yaptım.Planımda iktisada biçtiğim süre 15 gün.Konuları fazla unutmamışım o yüzden mikroda hızlı ilerliyorum.Ama makroya gelince ne olur bilmiyorum. Tempom biraz düşebilir, yavaşlayabilirim ama temeli oturttuğumu düşündüğüm için çok zorlanacağımı zannetmiyorum.İlk tekrarım olduğu için nasıl ilerleyeceğimden emin değilim.Bu yüzden cümlelerim biraz varsayımlı oldu:) İktisatlarda şimdilik kafamda sadece mikro,makro ve iktisat okulları var.Bunlardan başka uluslararası iktisat,Türkiye ekonomisi, para banka da çalışmam gerekiyor.Elimde çok uygun kaynaklar olmadığı için şimdilik bunları erteliyorum.Ama uygun notları topladığımda çalışıp bunları da aradan çıkarırım.
 
    Sonuç olarak iktisat,hukuk,maliye,muhasebe ve matematik haricinde GK-GY derslerini bitirmiş oldum. Hukukları bitirmiş olmam tam olarak biliyorum anlamına gelmiyor tabii ki.Bitirdim daha 2 tekrar ihtiyacım var. Umarım sınava kadar bu 2 tekrar yapabilirim.Yaparsam sınavda hukuktan yana pek sorunum olmayacak.
   Maliyeyi unutmamak için 2 günde bir test çözüyorum.GK-GY derslerinden vatandaşlığı yeni bitirdim.Genel bir tekrar yaptıktan sonra İhtiyaç Yayıncılık'tan test çözümüne geçeceğim.Türkçe,taih ve coğrafyada ise zaten test çözüyorum.Bazen eksik olduğum konulara dönüp tekrar bakıyorum.Blogumun başlarında da yazdığım "GK-GY'de ne kadar çok soru görürseniz o kadar çok şey öğreniyormuşsunuz." buna artık ben de katılıyorum. O yüzden bu dersler ne kadar erken bitirilirse o kadar iyi olur.
   Muhasebede ise yine 2 günde bir soru çözmeye karar verdim.Öncelikle zorlandığım konuları tekrar edeceğim.Sonra da çıkmış soruların yıllara göre çıktısını alacağım.Ferhat Yıldız da çıkmış soruları ele almış ama konu konu dağıtmış soruları o yüzden kendimi ölçemiyorum.Bu soruları da en az 2 kez çözerim diye düşünüyorum.
   Bu aralar uymam gereken programı yazmam gerekirse;
   İktisat_________ 4-5 saat                             İktisat________4-5 saat
   Muhasebe______2 saat                               Maliye_______  2 saat
   Vatandaşlık_____ 1,5-2 saat                          Vatandaşlık____ 1,5-2 saat
   Türkçe________ 1 saat                                 Türkçe_______ 1 saat
   Tarih__________ 1,5-2 saat                            Coğrafya______1,5-2 saat

   Programı dönüşümlü olarak uyguluyorum.Yani bir gün birinci sıradaki, diğer gün ikinci sıradaki sonra tekrar birinci sıradaki diye devam ediyor.Programa uyarsam günde en az 10 saat çalışmış oluyorum. Bu da gayet iyi bir süre diye düşünüyorum.Ayrıca bu program sabit değil.Çalıştığım dersler değiştikçe programı da mecburen değiştiriyorum.Bazen bünyem aynı programı kaldırmıyor çünkü:)
   Benden geride olduğunu düşünen arkadaşlar üzülmesinler.Çünkü hem önümüzde 5 ay gibi uzun bir süre var hem de galiba ben biraz hızlı gittim:) 5 aylık süre iyi değerlendirilirse çok iyi sonuçlar elde edilir.Önemli olan disiplinli çalışmak.Mutlaka kararlı olmalısınız.Ayrıca bir sürü fedakarlık edeceğinizi de aklınızdan çıkarmayın. Zorlukları bilerek yola çıkmak her zaman kolaylık sağlar.Zorlukları aştığınızı gördüğünüzde ise mutlu olacağınızı düşünün.Bu, size mutlaka azim verir.İnanın,sabredin ve asla vazgeçmeyin!

10 Ocak 2012 Salı

Muhasebe

      Merhaba arkadaşlar, bloga yine biraz ara verdim sanırım ama çalışmalar yoğun olunca bloga girme imkanım da pek olmuyor.Bu aralar neler yapıyorum onları yazmak istiyorum sizlere:
      Son 1 haftadır muhasebe çalışıyorum.İlk sefer çalıştığımda gelir tablosu hesapları konusunu bitirip muhasebeyi bırakmıştım.1 hafta önce konulara baştan başladım.Konuları bitirdikçe Ferhat Yıldız'dan soruları çözdüm.Çok verimli olduğunu söyleyebilirim.Hesaplar baya bir oturdu kafamda şimdi ilk sefere göre çok daha rahat çözebiliyorum soruları.Bugün kısa ve uzun vadeli kaynaklar hesap gruplarını bitirip yine F.Yıldız'dan soruları çözdüm.Muhasebeye 1 hafta daha ayırmayı planlıyorum ama kalan muhasebe kısımlarını daha önce hiç çalışmadığım için biraz uzun sürebilir.
     Muhasebenin haricinde her gün 1'er saat tarih,coğrafya,türkçe testleri çözüyorum.Biraz daha çözdükten sonra bunları 2 günde bir şeklinde değiştireceğim.Vatandalıkta konu çalışmalarım henüz bitmedi.O yüzden bu derse her gün yaklaşık 2 saat ayırıyorum.GK-GY'nin konularını da tamamlamaya az kalmış oluyor böylece.
Bir de ek olarak maliye konuları unutmamak için çalıştığım kitabı her gün 20-25 sayfa olmak üzere okuyorum. Bu da verimli oluyor, hiç değilse tekrar yapacağımda unutmamış olurum.Hepsi aklımda kalmış olur.

    Şimdilik çalışma notlarım bu kadar.Tekrar görüşmek üzere, hoşça kalın, iyi çalışmalar:)

 Ek(16 Ocak 2012): Muhasebeyi standartlar konusu haricindeki tüm konuları bitirdim ve tabii ki de konularda ilerlerken Ferhat Yıldız kitabını da.Böylece muhasebeye 15 gün ayırmış oldum ve tam da istediğim sonuca ulaştım.Azmin sonu zaferdir,azimliyseniz kazanırsınız;)